Rezumat

„Menajeria de sticlă” a fost jucată în premieră în anul 1944, fiind una dintre cele mai cunoscute piese de teatru ale lui Tennessee Williams (pseudonimul lui Thomas Lanier Williams). Autorul american este considerat a fi unul dintre cei trei dramaturgi de bază ai Statelor Unite în secolul XX. Alături de el se află Arthur Miller și Eugene O'Neil.

Acțiunea operei se petrece în orașul Saint Louis și este rememorată de către unul dintre personajele acesteia: Tom Wingfield, un tânăr cu vârsta între douăzeci și treizeci de ani. El obișnuia să locuiască alături de sora lui, Laura, și mama lor, Amanda. Familia suferise mult de pe urma abandonului tatălui. Mama este blocată în amintirile din tinerețe și, probabil aflată sub influența plecării soțului, se refugiază în amintiri legate de atenția primită de la numeroșii ei pretendenți. Nostalgia este cuvântul care o descrie cel mai bine, însă femeia are și un mare defect care-i domină personalitatea: nevoia de control.

Această nevoie este îndreptată către fiica ei, Laura, care suferă de un handicap la unul dintre picioare. Această problemă o determină pe Laura să fie foarte timidă și să-și găsească preocupări solitare, precum întreținerea unei menajerii de ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in