Menajeria de sticlă de Tennessee Williams

Menajeria de sticlă este o piesă de teatru scrisă de Tennessee Williams, pseudonimul literar al lui Thomas Lanier Williams, dramaturg, poet și romancier american, laureat al premiului Pulitzer.

Piesa a fost pusă în scenă pentru întâia oară în anul 1944 și este considerată a fi una dintre cele mai cunoscute opere ale autorului. Acțiunea este plasată în orașul Saint Louis, iar evenimentele sunt rememorate de către Tom Wingfield, narator și protagonist. Acesta își reamintește despre obsesia mamei lui de a-i găsi un partener Laurei, surorii lui, care nu doar că era extrem de timidă, ci si suferea de un handicap locomotor, iar din acest motiv prefera să își petreacă timpul în solitudine.

Echipa Liceunet ți-a pregătit un rezumat al piesei, astfel să îți fie mult mai ușor să înțelegi subiectul piesei și să poți scrie eseuri bine documentate.

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând rezumatul piesei de teatru:

În seara vizitei, Laura poartă o rochie nouă și frumoasă, la insistențele mamei sale. Totuși, din cauza timidității, refuză să mănânce alături de ceilalți, motivând că era bolnavă. Apare, însă, în scenă după cină. Când îl vede pe Jim, ea îl recunoaște, amintindu-și că fuseseră colegi de liceu, iar ea fusese îndrăgostită de el la vremea respectivă. Cei doi sunt lăsați să se cunoască mai bine, într-o atmosferă intimă, la lumina lumânărilor. Are loc chiar și un dans lent, iar Jim sparge accidental ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Menajeria de sticlă de Tennessee Williams

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.