Lock

Războiul nu are chip de femeie de Svetlana Aleksievici

Lock

Războiul nu are chip de femeie este o carte semnată de scriitoarea și jurnalista belarusă Svetlana Aleksievici, câștigătoare a Premiului Nobel pentru literatură în anul 2015. Opera a publicată pentru întâia oară în anul 1985 și reprezintă o colecție de impresii despre faptele petrecute în cel de-al Doilea Război Mondial, însă văzute prin ochii femeilor care au luat parte la război.

Întâmplările sunt relatate din perspectiva femeilor sovietice care au fost mers pe front pentru a lupta împotriva naziștilor, însă accentul este pus pe trăirile și emoțiile celor care au luat parte la atrocități, ci nu pe evenimentele propriu-zise.

Pentru scrierea acestei cărți autoarea s-a documentat timp de aproximativ șape ani și a intervievat femei veterane de război din întreaga Uniune Sovietică, încercând astfel să redea cât mai bine felul în care războiul și-a pus amprenta asupra vieții supraviețuitoarelor.

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet îți va fi de ajutor pentru a afla detalii suplimentare despre Războiul nu are chip de femeie de Svetlana Aleksievici.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Războiul nu are chip de femeie de Svetlana Aleksievici

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.