Rezumat

Romanul „Jocurile foamei”, de Suzanne Collins, începe cu Katniss, o fată în vârstă de șaisprezece ani, în ziua extragerii, în cel de-al doisprezecelea district. Ea intră ilegal în pădurea din apropierea casei în care locuia, pentru a vâna alături de Gale. Acesta este singura modalitate de a evita ca ei și familiile lor să moară de foame în districtul dominat de sărăcie, în care niciodată nu există destulă mâncare.

La extragere, primarul ține un discurs despre Jocurile Foamei. Panem, o țară care fusese odată America de Nord, este împărțită în douăsprezece districte și Capitoliu. Pentru a pedepsi districtele care se revoltaseră în trecut împotriva Capitoliului, un băiat și o fată, ambii adolescenți, sunt aleși din fiecare district pentru a lupta până la moarte în Jocurile Foamei, până când numai unul supraviețuiește.

Prima, sora mai mică a lui Katniss, este aleasă din cel de-al doisprezecelea district, iar Katniss se oferă imediat să o înlocuiască. Băiatul ales este Peeta Mellark, fiul brutarului, care îi salvase pe Katniss și familia acesteia de la foamete oferindu-le pâine. Înainte de plecarea lui Katniss, Prim o face să-i promită că va încerca să câștiga Jocurile Foamei, iar fiica primarului îi oferă o broșă în formă de pasăre (o specie fictivă, care poate imita melodii și cântecele altor păsări), pe care s-o poarte în arenă.

În tren, în drum spre Capitoliu, Katniss și Peeta îl conving pe Haymitch, mentorul lor alcoolic, să renunțe la băutură pentru o vreme și să-i a...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in