Katniss Everdeen

Portretul fizic

Romanul „Jocurile foamei”, de Suzanne Collins, prezintă povestea lui Katniss Everdeen, protagonista. Ea este o fată în vârstă de șaisprezece ani, care locuiește în Seam, partea defavorizată a Districtului 12, alături de mama și sora ei, Prim. Ea se oferă voluntar să ia parte la Jocurile Foamei în locul lui Prim, când aceasta este aleasă.

Katniss are păr drept și negru, piele măslinie și ochi de culoare gri. Este minionă și slabă, dar destul de puternică, datorită faptului că practica vânătoarea. De obicei, se îmbracă în haine simple: cizme de vânătoare, din piele, o bluză și pantaloni, precum și o beretă sub care își ascunde părul împletit.

Portretul moral

Katniss este inteligentă și plină de resurse interioare

Din cauza depresiei mamei sale, cauzată de moartea tatălui, Katniss a fost obligată încă de la o vârstă fragedă să găsească o cale prin care să-și îngrijească familia și să se asigure că nu vor muri de foame. A reușit acest lucru vânzând haine vechi pentru a procura hrană, culegând plante comestibile, precum păpădiile, și învățând singură să vâneze cu un arc și o săgeată, astfel încât să țintească direct în ochiul victimei, fără a afecta carnea.

Katniss demonstrează, de asemenea, că este curajoasă, aventurându-se pe pajiștea din afara Districtului 12, în ciuda faptului că era ilegal și periculos. Totuși, este și precaută. Chiar dacă gardul electric care înconjoară districtul este, de regulă, inactiv, Katniss se oprește mereu pentru a verifica înainte să-l treacă.

În arenă, Katniss este inteligentă și logică, aceste calități fiind cele care o mențin în viață. De exemplu, când îl ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in