Personaje

Romanul „Jocurile foamei”, de Suzanne Collins, urmărește povestea lui Katniss Everdeen, o tânără de 16 ani care se oferă să ia locul surorii ei în Jocurile Foamei, un eveniment de supraviețuire în care 24 de adolescenți trebuie să lupte până la moarte până când rămâne doar unul dintre ei. Katniss este o fată inteligentă și plină de resurse, ceea ce o ajută să rămână în viață în Jocuri.

Un alt personaj important din poveste este Peeta Mellark, celălalt competitor din districtul lui Katniss. Peeta încearcă să o protejeze pe Katniss în Jocuri și dezvăluie publicului sentimentele lui pentru ea, ceea ce le oferă ambilor un avantaj. Așadar, relația dintre Katniss și Peeta devine reprezentativă pentru roman.

Astfel, cu ajutorul materialelor din paginile de mai jos vei reuși să conturezi profilul celor două personaje, precum și să îți faci o idee despre relația dintre cei doi.

Iată și un scurt fragment din textele pe care le vei găsi accesând caracterizările personajelor:

Strategia pentru a supraviețui Jocurilor este aceea de a se preface îndrăgostiți

Când Peeta își dezvăluie sentimentele pentru Katniss în interviul televizat, relația dintre cei doi se modifică. Katniss crede, inițial, că acțiunile lui Peeta sunt menite s-o facă să pară slabă, și abia mai târziu înțelege că acesta o ajutase, într-adevăr. „El mi-a făcut o favoare, iar eu l-am răsplătit cu o rană. O să-ncetez vreodată să-i fiu datoare?”

Totuși, Katniss nu este conștientă de faptul că această confesiune nu fusese doar o strategie bine plănuită, ci și o realitate. Aflată în arenă, sentimentele lui Katniss pentru Peeta rămân 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in