Petrolul și gazele naturale

Ai de făcut un referat despre petrol și gaze naturale sau vrei să înțelegi mai bune aceste două surse de energie? Referatul de față despre petrol și gaze naturale te va ajuta să înțelegi localizare, model de formare și utilizarea acestora.

Petrolul și gazele naturale sunt niște combustibili fosili utilizați foarte frecvent pentru obținerea energiei electrice.

Citește acum materialul nostru despre petrol și gaze naturale și vei afla cum se formează și unde sunt exploatați în cea mai mare măsură. 

  • Atât petrolul cât și gazele naturale sunt de origine biogenă, ceea ce înseamnă că s-au format prin descompunerea masei organice marine (alge, scoici, moluște etc.) care, ulterior, a fost acoperită de sedimente.
  • În cazul în care zăcământul de petrol se găsește aproape de suprafață, el poate fi exploatat prin crearea unor cariere de suprafață. În schimb, dacă aceste zăcăminte sunt localizate în zonele mai profunde ale scoarței terestre, ele sunt extrase prin sonde de petrol, care efectuează foraje la o adâncime mare.
  • De asemenea, petrolul poate fi extras și din zăcămintele submarine cu ajutorul unor insule sau platforme ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in