Surse de energie convenționale

Resursele neregenerabile reprezintă niște surse de energie de energie importante, deoarece din ele se obține cea mai mare parte a energiei electrice la nivel mondial, la ora actuală. Deși există unele tendințe de a le înlocui cu surse de energie regenerabile, costurile lor reduse le fac de multe ori mult mai accesibile. 

Pentru a afla care sunt aceste resurse neregenerabile, unde sunt ele exploatate, precum și alte detalii interesante, citește materialul „Surse de energie convenționale” și te va ajuta să te descurci mai bine la ora de geografie sau atunci când ai de prezentat un referat pe tema surselor de energie convenționale! 

 

Sursele de energie convenționale sau neregenerabile sunt consumabile, ceea ce înseamnă că odată folosite, acestea nu mai pot fi regenerate într-un timp scurt.

Spre deosebire de resursele alternative, acestea au început să fie exploatate de câteva sute de ani, făcând posibilă dezvoltarea societății moderne. Prima resursă utilizată încă de dinainte de Revoluția Industrială este lemnul, însă aceasta a fost înlocuită apoi cu combustibilii fosili. În prezent, cele mai importante resurse folosite pentru obținerea energiei convenționale sunt petrolul, gazele naturale, cărbunii și uraniul.

Așadar, putem afirma că energia convențională se împarte în două mari categorii:...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in