Surse de energie alternative

Vrei să afli ce surse de energie alternative există?

Sursele de energie alternative sau regenerabile desemnează un tip de surse de energie aparte, care sunt din ce în ce mai utilizate pe plan mondial.

Citește acest referat despre sursele alternative de energie și vei afla care sunt acestea, cum se obțin și care state le exploatează cel mai intens. Toate aceste informații despre sursele de energie alternative îți vor servi la ora de geografie, atunci când ai de făcut un referat pe tema surselor de energie, dar și la examenul de Bacalaureat!

Sursele de energie neconvenționale sunt inepuizabile, pentru că ele se pot reface singure într-un timp foarte scurt. Acestea au început să fie utilizate pe o scară tot mai largă, ca urmare a preocupărilor tot mai multor state pentru dezvoltarea durabilă. Astfel, se urmărește nu numai asigurarea necesarului de resurse naturale pentru generațiile viitoare, ci și protejarea și conservarea mediului înconjurător.

Principalele forme de energie alternative utilizate până în prezent sunt: energia solară, energia de biomasă, hidroenergia, energia eoliană, energia mareelor și energia geotermică. Pentru obținerea acestora, sunt exploatate resurse, precum lumina solară, ăvântul, apele curgătoare, procesele biologice și căldura ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in