Lock

Concluzie

Lock

Concluzia unui eseu este la fel de importantă ca restul informațiilor pe care le-ai inclus în cuprinsul lui. Așadar, îți recomandăm să fii foarte atent atunci când formulezi partea finală a lucrării tale.

Citind informațiile prezentate aici vei învăța cum să redactezi o încheiere de notă maximă pentru eseul tău.

Ultimul paragraf al eseului reprezintă o încununare a muncii tale, așa că asigură-te că îi acorzi atenția necesară. Spre exemplu, dacă eseul redactat de tine este despre „tema și viziunea autorului despre lume” în romanul „Ion”, nu are rost să menționezi în încheiere de relația lui Ion cu Ana sau despre felul în care este caracterizat Ion de către autor.

Concluzia (sau încheierea) ta trebuie să se afle în strânsă legătură cu tema și viziunea despre lume a lui Liviu Rebreanu și felul în care aceasta se reflectă în opera scrisă de el. În plus, nu uita să marchezi corespunzător concluzia și să începi ultimul paragraf cu „În concluzie,”, „Concluzionând,” etc.

Iată aici un exemplu de concluzie conform baremului, care va ajuta să obții punctaj maxim pentru un eseu de Bacalaureat privind „Tema și viziunea despre lume în Ion”:

Concluzionând, putem spune că tema și viziunea despre lume și ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in