Structura unui eseu conform baremului pentru Bacalaureat

În momentul în care ți se cere să scrii un eseu este necesar să ai în vedere și faptul că acesta trebuie să respecte o anumită structură. Chiar dacă stăpânești foarte bine informațiile și știi despre ce trebuie să scrii, asigură-te că lucrarea ta are structura corespunzătoare unui eseu de Bac și va fi apreciată de către profesorul evaluator.

Aici ți-am pregătit câteva sugestii despre felul în care ar trebui să-ți organizezi informațiile. Vei înțelege importanța și modul în care trebuie prezentate introducerea, cuprinsul și concluzia.

Când vorbim despre structura eseului pentru Bacalaureat ne referim la cele trei componente principale: introducere, cuprins și încheiere sau concluzie. De multe ori, grăbiți fiind, majoritatea elevilor se concentrează doar pe conținut, scriind cât de mult pot din cuprins și neglijează astfel introducerea și concluzia.

Totuși, trebuie să știi faptul că un profesor nu va acorda niciodată un punctaj mare unui eseu care nu este structurat corect. Prin urmare, primul paragraf al eseului structurat trebuie să cuprindă mereu informații introductive despre autor, despre perioada literară în care se încadrează opera literară, despre curentul literar etc.

De asemenea, ultimul paragraf trebuie să aibă forma unei concluzii relevante pentru tema eseului. Pentru a-ți susține opiniile poți apela și la opinia unui critic literar (sub forma unui citat).

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in