Examenele din ultimii ani

Aici găsești cerințele Subiectului 3 Bac Română din ultimii ani. În funcție de profilul urmat sau de informațiile de care ai nevoie consultă link-urile de mai jos.

Pentru a avea o viziune cât mai clară legată de cerințele pe care le-au primit colegii tăi mai mari la sesiunile anterioare ale examenului de Bacalaureat, echipa Liceunet a conceput aceste tabele care conține o centralizare și trimiteri către eseuri pe care le-au redactat profesori de română, urmărind baremul de la examen. Utilizatori site-ului au căutat frecvent „ce a picat în ultimii ani”, iar această pagină răspunde întrebărilor legate de cerințele subiectului 3.

Așadar, dacă vrei să vezi care sunt speciile literare care s-au regăsit cel mai frecvent printre subiectele examenului de Bacalaureat, cum ar fi trebuit rezolvate anumite cerințe sau pentru ce opere era indicat să optezi pentru a obține punctajul maxim, îți recomandăm să arunci o privire peste aceste tabele.

Am făcut clasificarea în funcție de profil, uman sau real, dar și ținând cont de anul și sesiunea la care s-a întâlnit cerința, astfel că îți va fi foarte ușor să te orientezi.

Intră și află care au fost cerințele pe care le-au primit elevii la subiectul III de la sesiunile anterioare ale Bacalaureatului la română pentru a vedea pe ce trebuie să te axezi pentru sesiunea de anul acesta.

Citind informațiile din această categorie îți va fi mult mai ușor să îți faci o idee care dintre operele literare au fost solicitate mai frecvent sau care au fost informațiile pe care elevii au trebuit să le menționeze în eseul lor.

Notă: Această pagină se află în curs de actualizare. 

Notă2: Testele de antrenament elaborate în 2020 și în 2021 au fost incluse.

Iată și un scurt extras din materialul pe care îl vei găsi accesând această categorie:

Profil Real

2022

SesiuneCerințăRezolvare
IunieParticularități ale unei comedii studiateO scrisoare pierdută
Iunie (rezervă)Particularități de construcție a unui personaj dintr-un basm cult studiat

Povestea lui Harap-Alb

 

SimulareParticularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui Tudor Arghezi

Testament 

Flori de mucigai

Modele de subiecteParticularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui Mihai Eminescu

Floare albastră

Luceafărul

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in