Legile eredității

Problemele care vizează legile mendeliene ale eredității, abaterile de la legile lui Mendel, genotipul sau fenotipul unor organisme, se regăsesc în partea a doua a subiectului II la Bacalaureatul de Biologie vegetală și animală. Aceste probleme îți vor solicita cunoștiințe de Biologie de clasa a IX-a, iar pentru a fi sigur că stăpânești aceste noțiuni, va trebui să exersezi pe cât mai multe modele de subiecte.

Nu mai știi exact unde să cauți informații despre ereditate? Tocmai în acest scop profesorii noștri ți-au pregătit mai jos toate noțiunile de teorie pe care trebuie să le știi pentru a putea rezolva acest tip de cerințe. La fiecare subiect de teorie din lista de mai jos vei găsi probleme rezolvate în care îți explicăm cum să aplici ce ai învățat.

După ce treci prin lucrările noastre, te invităm să exersezi pe cât mai multe subiecte de Bacalaureat din cadrul modelelor de subiecte rezolvate de profesorii noștri aici.  Spor la învățat! :)

Noțiuni generale

Ereditatea reprezintă capacitatea organismelor vii de a le transmite urmașilor caractere morfologice, fiziologice, biochimice și comportamentale specifice. Aceste trăsaturi poartă numele de caractere ereditare și se transmit de la parinți la descendenți cu mare fidelitate.
Variabilitatea reprezintă capacitatea ființelor vii de a se deosebii între ele prin însușirile lor morfologice, fiziologice, biochimice și comportamentale. Deși există foarte multe asemănări între părinți și d...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in