Probleme - Bacalaureat Biologie vegetală și animală

Subiectul II de la Bacalaureatul la Biologie vegetală și animală constă din 2 exerciții cu mai multe cerințe, construite ca niște probleme însoțite de alte întrebări auxiliare. Este subiectul pe care puteți obține 30 de puncte cu ușurință dacă stăpâniți metoda de rezolvare a problemelor. Tocmai de aceea, acest ghid vine să vă ajute să înțelegeți aceste probleme și să învățați să le rezolvați. 

Exercițiul 1 este compus din mai multe întrebări, unele de teorie, dar aproape întotdeauna veți avea și o problemă de calcul a masei de apă din plasma unui individ. Pentru acest exercițiu vă aducem la cunoștiință câteva noțiuni despre mediul intern al organismului și despre plasma din sânge. Chiar dacă aceste probleme sunt strict probleme de calcul, teoria este importantă pentru a înțelege noțiunile care vi se cer. Beneficiați și de multe exemple de probleme rezolvate pentru a vă obișnui cu metoda de calcul.

Exercițiul 2 constă dintr-o problemă bazată pe principiile eredității, studiate în clasa a IX-a. De data aceasta, pentru a putea rezolva aceste probleme, este obligatoriu să cunoașteți teoria pe care am inclus-o în acest ghid:

  • Legile eredității a lui Mendel
  • Abateri de la legile lui Mendel
  • Cromozomii și ereditatea
  • Determinismul cromozomial al sexelor

Pentru fiecare din temele de mai sus am inclus și exerciții rezolvate, ca voi să vedeți cum se aplică aceste cunoștiințe în rezolvarea cerințelor de la Bacalaureat. 
După ce treceți prin acest ghid, puteți încerca la rândul vostru să rezolvați singuri modelele de subiecte de pe site-ul nostru, pentru a exersa cât mai mult. ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in