Sistemul OAB, grupele de sânge și sistemul Rh

Sistemul OAB, caracteristicile diferitelor grupe de sânge, aglutininele și aglutinogenele omoloage, precum și sistemul Rh, sunt toate noțiuni pe care trebuie să le cunoașteți pentru a putea rezolva problemele care implică transfuzii la punctul B al subiectului II de la Bac.

Nu te mai chinui să răsfoiești cărțile vechi sau notițele pentru a te pregăti pentru Bac! Noi am adunat aici toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea rezolva aceste exerciții și ți-am oferit și câteva exemple rezolvate pentru ca tu să poți aplica imediat ce ai învățat. Învață cu noi și obține cu ușurință cele 30 de puncte acordate subiectului II la Bac și vei fi cu un pas mai aproape de a obține nota maximă la examen!

Sistemul OAB

Eritrocitele sunt elementele figurate ale sângelui răspunzătoare în principal de transportul gazelor respiratorii O2 și CO2. Acestea au pe suprafața membranei celulare numeroase molecule, care reprezintă antigene tolerate de propriul sistem imun, recunoscute ca 'self'.

Sistemul imunitar nu reacționează în mod normal împotriva propriilor antigene, dar în cazul transfuziilor, când sunt introduse în sânge antigene străine, acesta va reacționa prin producerea de anticorpi.
Anticorpii sunt molecule produse de sistemul imunitar și eliberate în sânge, mai exact în plasmă, cu rolul de a distruge ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in