Cerințe de la Bac

Aici am înclus 3 exerciții din modelele de subiecte din anii trecuți de la Bac, care vă testează cunoștiințele despre grupe sangvine, sistemul Rh și regulile după care se fac transfuziile. Profesorii noștri le-au rezolvat și au explicat raționamentul din spatele fiecărui răspuns pentru ca voi să vă dați seama cum se aplică informațiile pe care le-ați acumulat în rezolvarea acestor exerciții. 

După ce le parcurgeți pe acestea, vă invităm să încercați să rezolvați câteva pe cont propriu, verificându-vă cu răspunsurile oferite de profesorii noștri pentru modelele de subiecte de la Liceunet.

Subiectul II, subpunctul B, are de obicei cerințe legate de caracteristicile grupelor de sânge în sistemul OAB și Rh și despre regulile de compatibilitate între grupe sangvine diferite. Sunt necesare cunoașterea noțiunilor de antigen/aglutinogen, anticorp/anglutinină, Rh, caracteristicile corespunzătoare fiecărei grupe, regulile după care se realizează o transfuzie, consecințele incompatibilității. Se cer alegerea unei grupe de sânge compatibile primitorului dintr-o listă de donori, schema generală a compatibilității, numirea aglutinogenului/aglutininei specifice unei anumite grupe date, determinarea grupei pe baza aglutinogenului/aglutininei prezente pe suprafața hematiilor/în plasmă, censecințele unei transfuzii incompatibile și completarea problemei cu o ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in