Subiectul II Bac Anatomie | Ghid

Citește aici ghidul de rezolvare pentru subiectul al II-lea de la bacalaureatul la Anatomie și fiziologie umană! În acest ghid ne concentrăm pe informații de bază utile pentru rezolvarea subiectului II. Însă, dacă dorești să aprofundezi materia la biologie și să fii și mai bine pregătit pentru bac, te invităm să înveți și din Manualul de Anatomie și fiziologie umană, precum și din Manualul de Genetică.

Vei găsi aici principalele noțiuni de teorie pe care trebuie să le cunoști pentru a putea rezolva cerințele de la subiectul II la Anatomie. De asemenea, ghidul conține probleme și cerințe rezolvate pentru fiecare temă mare. Vom lua pe rând fiecare noțiune importantă pe care trebuie să o înveți și îți vom da exemple de cerințe de la bac ce vizează acea noțiune și rezolvarea lor.

La bac, subiectul al II-lea este structurat în două exerciții:

  • Punctul A: exerciții care privesc ADN-ul și ARN-ul, structura, rolul, asemănările și deosebirile dintre acizii nucleici
  • Punctul B: cerințe care presupun cunoașterea grupelor de sânge, a sistemului Rh și a regulilor transfuziei

După ce vei trece prin toate explicațiile, te invităm să exersezi mai departe pe subiectele din anii trecuți de la Bacalaureat, rezolvate integral aici.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Subiectul II Bac Anatomie | Ghid

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 13.12.2021
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    mai multe probleme explicate