Lock

Ce presupune fiecare cerință?

Lock

Ne-am gândit că ar fi foarte util să știi cam ce presupune fiecare dintre cele nouă cerințe și care sunt cele mai frecvente răspunsuri care ți se cer la subiectul I de la examenul de Bacalaureat la limba și literatura română. Citind acest ghid nu va mai trebui să-ți faci probleme că nu vei rezolva corect prima parte a examenului.

Cele nouă cerințe de la Subiectul I sunt formulate în așa fel încât să arăți că stăpânești bine atât noțiunile de limbaj, cât și cele de ortografie sau punctuație. 

Prima cerință are în vedere rezolvarea unor aspecte legate de nivelul lexico-semantic al textului. Spre exemplu, ți s-ar putea cere să scrii câte un sinonim/antonim/omonim pentru unele cuvinte din textul dat. Mare atenție însă! Chiar dacă știi semnificația cuvintelor cerute, caută-le în text. Contextul în care au fost folosite este foarte important!

În ceea ce privește cerința a doua, aceasta are în vedere explicarea unei noțiuni de ortografie, ortoepie sau punctuație. De exemplu, cerința poate consta în explicarea rolului unei virgule sau al unei cratime din text.

Cerința a treia are în vedere rezolvarea unor aspecte legate tot de nivelul lexico-semantic al textului. De ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in