Rezolvări de la Bac

Citește în continuare rezolvări ale cerinței 6 de la examenul de bacalaureat din anii 2016-2013! Astfel, atunci când vei da tu bacul, vei putea fi mai bine pregătit să răspunzi singur/ă la cerința 6, subiectul I. 

Exemplu de rezolvare:

Modele de subiecte Bac 2015, cerința 6: Prezentaţi două acţiuni desfăşurate de România în relaţiile internaţionale din perioada „Războiului Rece”.

„Războiul Rece” a fost denumirea dată războiului mut, care a durat aproximativ jumătate de secol, dintre regimul totalitar comunist și regimul democratic, cele două ideologii fiind reprezentate de URSS și SUA. În perioada stalinismului, România a urmat linia moscovită, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, astfel că țara noastră a sprijinit în totalitate acțiunile URSS-ului. Această fidelitate s-a tradus prin semnarea în anul 1955 a Pactului de la Varșovia, o alianță militară dintre URSS și țările sale satelit, pact ce vine ca replică a alianței NATO, fondată de partea democratică a Europei, adică Europa de Vest. .

O altă acțiune întreprinsă de România în „Războiul Rece” a fost participarea armată alături de semnatarele Pactului de la Varșovia la înăbușirea revoluției ungare din anul 1856, izbucnită pe fondul nemulțumirilor populației legate de dictatura comunistă. România a ajutat la capturarea prim-ministrului Imre Nagy, a cărui orientări politice erau anticomuniste, predându-l liderilor ruși la cererea acestora.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in