Lock

2018

Lock

Bacalaureatul la limba română în anul 2018 are structura subiectelor este puțin modificată față de anii trecuți.

Dacă până acum subiectul I era compus dintr-un text la prima vedere, iar pe baza acestuia trebuia să răspunzi la nouă cerințe, de anul acesta vei primi tot un text la prima vedere, însă cerințele vor fi împărțite în două subpuncte. La primul, vei avea de răspuns la cinci întrebări, iar răspunsurile le vei găsi în text, în vreme ce al doilea subpunct este puțin mai complex și vizează redactarea unui text argumentativ pornind de la o anumită afirmație din text. 

Și la subiectul al doilea vei primi tot un text la prima vedere, iar în funcție de acesta va trebui să redactezi un răspuns de minimum 50 de cuvinte privind curentul sau genul literar căruia îi aparține textului sau să explici alte noțiuni care țin de expresivitatea sau construcția textului (reguli de prozodie, mărci ale subiectivității, rolul indicațiilor scenice, perspectiva narativă, etc.).

Subiectul al treilea nu a suferit schimbări majore, singura modificare fiind legată de numărul de cuvinte pe care trebuie să le aibă eseul tău. Dacă până acum se cerea un eseu cuprins între 600 și 900 de cuvinte, începând cu anul 2018 textul tău trebuie să aibă minimum 400, fără a fi precizată și o limită.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in