Studiu de caz | Limba română clasa a 12-a

Programa pentru limba și literatura română, clasa a XII-a, presupune și realizarea unor studii de caz pornind de la diferite teme pe care le vei studia pe parcursul acestui an școlar. Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine și să aprofundezi informațiile, profesorii de limba română au inclus toate noțiunile importante într-un eBook pe care îl vei putea consulta de fiecare dată când vei parcurge câte o nouă temă.

Acest material conține șapte sinteze ale studiilor de caz pe care trebuie să le cunoști pentru a putea da cele mai bune răspunsuri la cerințele pe care le vei găsi în manualul de clasa a XII-a.

Studiile cuprind aspecte ale literaturii române interbelice și postbelice (mișcarea de avangardă, diversitatea tematică, stilistică și de viziune în poezie, tipuri de roman în perioada postbelică), precum și situația literaturii în perioada regimului comunist. Acestea se continuă cu anii `90, dinamica unor specii precum jurnalul și textele memorialistice, alături de tendințele în literatura română optzecistă.

Totodată, cu ajutorul acestui eBook care conține o sinteză a studiilor de caz pe care va trebui să le pregătești în clasa a XII-a vei afla că perioada interbelică reprezintă un apogeu al poeziei și al prozei românești, dar și faptul că în perioada comunistă operele erau cenzurate, iar scopul literaturii era acela de a prezenta într-o lumină cât mai bună sistemul comunist. În plus, citind acest material îți va fi mult mai ușor să identifici care sunt tipurile de roman care apar în perioada postbelică. În plus, vei afla că imediat după 1990, sfârșitul erei comuniste, publicul este din ce în ce mai curios să cunoască realitățile ultimei jumătăți de veac, iar astfel apar creații precum jurnalul sau memoriile.

Accesează și citește acest material și vei reuși să scrii câte un studiu de caz de nota 10 pentru fiecare temă pe care o vei găsi în manualul de limba și literatura română pentru clasa a XII-a.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Studiu de caz | Limba română clasa a 12-a

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.