Grup. Tipuri de grupuri. Reguli de calcul într-un grup

Următoarea secțiunea a primului capitol al acestui ghid conține noțiuni referitoare la structurile algebrice numite grupuri, tipuri de grupuri și reguli de calcul într-un grup.

În cadrul secțiunii Grup. Tipuri de grupuri. Reguli de calcul într-un grup, așa cum îi spune și numele, vei putea afla noțiuni teoretice despre grup: care este definiția grupului, ce tipuri de grupuri cunoaștem (grupuri numerice, grupul claselor de resturi modulo n, grupul permutărilor și grupuri de matrice), ce reguli de calcul se pot aplica într-un grup (puterea unui element, legi de simplificare, unicitatea soluțiilor).

Menționăm faptul că fiecare noțiune enumerată mai sus este însoțită de exemple și exerciții rezolvate complet, astfel încât tu să înțelegi cât mai bine noțiunile introduse în aceste pagini.

Așadar, accesează cu încredere secțiunea Grup. Tipuri de grupuri. Reguli de calcul într-un grup pentru a vedea care sunt regulile de calcul într-un grup și cum se aplică acestea în exercițiile rezolvate pentru tine de către profesorii experimentați de matematică din cadrul echipei Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in