Lock

Mănăstirea din Parma de Stendhal

Lock

Mănăstirea din Parma este titlul unui roman scris de autorul francez Stendhal, pe numele său adevărat Marie-Henri Beyle, cunoscut în literatura universală și datorită celebrului roman „Roșu și negru”.

Opera a fost publicată pentru întâia oară în anul 1839 și prezintă povestea lui Fabricio del Dongo, un nobil italian care își petrece copilăria în castelul familie sale, pe malul lacului Como, înconjurat de intrigi și alianțe pentru și împotriva francezilor. Fascinat de personalitatea lui Napoleon Bonaparte, Fabricio dorește cu orice preț să-l întâlnească, încercând să se alăture armatei acestuia. Viața i se schimba radical în momentul în care este întemnițat și o cunoaște pe Clelia Conti, fiica directorului închisorii, de care se îndrăgostește și cu care reușește să comunice prin intermediul unui alfabet primitiv.

Află cum evoluează povestea de dragoste dintre Fabricio del Dongo și Clelia Conti cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest material:

Fabrizio reușește până la urmă să cioplească un spațiu mic prin care să poate privi, iar la un moment dar reușește chiar să scoate una dintre scânduri și să o pună la loc atunci când trebuie. El îi transmite semnale Cleliei din celula lui, iar ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Mănăstirea din Parma de Stendhal

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.