Când vioarele tăcură de Ștefan Petică

Când vioarele tăcură este o serie de 15 poezii scrise de Ștefan Petică și inclusă în cadrul volumului „Fecioara în alb. Când vioarele tăcură. Moartea visurilor”, publicat în anul 1902.

Textul analizat de profesorii Liceunet reprezintă prima poezie din ciclul Când vioarele tăcură, intitulată Vioarele tăcură. O, nota cea din urmă” și probabil cea mai reprezentativă pentru denumirea volumului.Opera face parte din curentul simbolist, având ca temă principală trecerea ireversibilă a timpului

Poemul este format din patru strofe a câte patru versuri fiecare pe care profesorii Liceunet le-au analizat pentru a te ajuta să descifrezi mai bine mesajul textului și să realizezi propria interpretare a versurilor. Așadar, accesând acest eBook vei găsi detalii despre semnificația titlului, tema poeziei, mărcile eului liric sau elementele de versificație. Totodată, vei putea citi o interpretare a celor mai semnificative figuri de stil, precum și argumente care dovedesc că poezia aparține curentului simbolist.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Când vioarele tăcură de Ștefan Petică

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.