Lock

Eseu

Lock

Aici vei putea găsi exemple utile de eseuri despre statul român modern. Eseurile sunt subiecte care au fost date la examenele de Bacalaureat din anii precedenți, din 2009 până în 2021. Citind eseurile noastre, vei putea să vezi cum ar trebui redactat eseul de la subiectul III al examenului de Bacalaureat la Istorie.

În continuare poți citi următoarele exemple de eseuri pentru la Bac:

Nu uita! Pentru a primi punctajul maxim, la subiectul III al examenului de Bac la Istorie trebuie să folosești limbajul istoric adecvat, evenimentele istorice trebuie să fie relatate în ordine cronologică, limita de spațiu precizată în cerință trebuie să fie respectată, iar relația cauză-efect trebuie să fie cât mai bine evidențiată.

Mai jos poți consulta un fragment dintr-un eseu despre statul român modern:

”...În prima jumătate a secolului al XIX-lea, pe fondul izbucnirii revoluțiilor în Europa, Țările Române au reînceput lupta pentru libertate. Cauzele revoluției din 1848 au coincis în toate cele trei țări, fapt ce denotă unitatea românilor în gândire: existența privilegilor feudale, nerezolvarea problemelor agrare, asuprirea națională. Scopul revoluției a fost înlocuirea vechiului regim, preluarea puterii de către burghezie și libertatea economică deplină. În Țara Românească, un rol foarte important l-a avut organizația secretă ”Frăția” întemeiată de Nicolae Bălcescu cu cinci ani înainte de izbucnirea revoluției. Membrii acesteia, C.A Rosetti, frații Golescu, frații Dumitru, Ion Ghica, Ion Heliade Rădulescu, au avut rolurile principale în revoluție. 

Astfel, în luna mai a anului 1848, comitetul revoluționar formulează ceea ce avea să fie cunoscut mai târziu ca ”Proclamația de la Islaz”, un program care...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in