Secularizarea și laicizarea

Accesează acest capitol al referatului și vei putea citi o prezentară clară a conceptelor de secularizare și laicizare a statului! Aici vei putea afla ce înseamnă secularizarea, care sunt caracteristicile laicizării, precum și diferențele dintre aceste două concepte. În plus, aici vei putea citi exemple de secularizare, precum cea a averilor mănăstirești; secularizarea averilor mănăstirești a reprezentat un punct important în istoria statului român, cu efecte sociale semnificative, iar cunoașterea sa te poate ajuta să înțelegi mai bine sociologia! Cunoscând ce înseamnă secularizarea și laicizarea, vei putea fi mai bine pregătit la sociologie, iar astfel îți poți spori șansele de a obșine nota maximă la un test de sociologie!

Pentru a apăra neutralitatea statului în faţa religiei, a apărut o întreagă politică a secularizării Statului şi a laicizării societăţii. Dar ce înseamnă conceptele de secularizare și laicizare a statului?

Secularizarea

Secularizarea Statului presupune mai mult decât simpla separare a Bisericii de Stat. Aceasta poate presupune chiar ...

Ceea ce s-a numit „secularizarea” averilor mânăstireşti a reprezentat o reformă ...

Laicizarea

Laicizarea (numită de specialişti ca fiind şi secularizare obiectivă) este însă un efort major al statului, de foarte multe ori motivat ideologic, de extindere ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in