Statele Uniunii Europene

Uniunea Europeană este unul din subiectele de actualitate cotidiană, dar cu toate acestea cunoaștem destul de puține lucruri despre modul de organizare, populație, activități economice sau nucleul inițial al Uniunii Europene.

În acest eBook sunt prezentate câteva caracteristici generale importante legate de Uniunea Europeană și de statele sale membre. Dacă o să citești acest ghid, o să poți să înțelegi mult mai bine cum poziția geografică, întinderea și unele aspecte ale cadrului natural și ale celui antropic conturează diversitatea spațiului european, dar poate crea și unele decalaje pe plan economic între statele componente. 

Vei înțelege mai bine ce rol a avut Comunitatea Economică Europeană (CEE) și care au fost statele membre fondatoare. În plus, prin intermediul acestui referat, o să poți să înțelegi mai bine contextul formării sale și o să găsești o listă completă cu statele membre și momentul în care acestea s-au alăturat Uniunii Europene.

Poți găsi informații utile și interesante despre așezarea și vecinii Spaniei și despre cadrul natural (relief, climă, hidrografie, vegetație) și cel antropic (economia, așezări urbane importante, forma de guvernământ a Spaniei).

Ai nevoie de informații utile despre toate caracteristicile Italiei (orașe importante, forma de guvernământ, economie) pentru a învăța pentru examenul de Bacalaureat?

Următorea pagină prezintă atât aspecte care țin de cadrul natural al Germaniei, cum ar fi relieful clima, hidrografia și vegetația, cât și unele despre cadrul antropic, precum economia sau forma de guvernământ. Germania este membru fondator al Comunităților Europene și este considerată motorul economiei și dezvoltării Uniunii Europene. Știai că Dunărea izvorăște pe teritoriul Germaniei?

Olanda este o țară mică, dar foarte interesantă, din Europa de Vest, care mai este cunoscută și drept țara lalelelor și a morilor de vânt. De asememea, Olanda este una din cele 5 tări membre fondatoare ale Uniunii Europene.

În continuare, poți afla toate informațiile de care ai nevoie despre Belgia.

Viitorul Uniunii Europene este larg disputat de diverși specialiști și analiști și depinde de capacitatea acestei organizații de a trece peste problemele cu care se confruntă la momentul de față. Prin intermediul acestei pagini, îți punem la dispoziție informații utile despre situația politică, economică și demografică actuală a Uniunii Europene și despre tendințele de evoluție viitoare. Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine unele aspecte ce privesc viitorul Uniunii Europene, ți-am pus la dispoziție mai multe hărți interesante.

Citește”Statele Uniunii Europene” și o să-ți fie mai ușor să te pregătești pentru ora de geografie.

Notă: Acest eBook se află în curs de actualizare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Statele Uniunii Europene

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 13.05.2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte bun!