Socializarea primară

Accesează această pagină și învață informații utile cu privire la socializarea primară! Aici vei putea parcurge caracteristicile socializării primare, precum și în ce fel și de către cine e realizată aceasta.

Am văzut că socializarea reprezintă procesul prin care învățăm cum să devenim membri competenți în cadrul unui grup, cu alte cuvinte, ființe sociale. Din moment ce a deveni o ființă sociale presupune un proces de învățare a normelor, valorilor, atitudinilor și comportamentelor unui grup dar și mai pe urmă a societății ca ansamblu, ca atare nou născuții nu sunt ființe sociale. Încă din primele momente ale vieții, aceștia își încep procesul de socializare prin interacțiunea cu membri familiei.

Socializarea primară începe de la naștere și continuă până când individul își începe anii de școală.

Această perioadă este determinantă pentru formarea personalității, dar și pentru asumarea anumitor roluri și statusuri sociale. Socializarea primară include și felurile în care copilul este format pentru a fi capabil de interacțiune și de a îndeplini așteptările pe care le are societatea de la el. Agenții de socializare, cei care realizează socializarea, în această etapă sunt părinții, prietenii, dar și mass-media.

Filozofu...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in