Comportamentul prosocial

În această secțiune a referatului vei putea citi o prezentară clară a comportamentului prosocial din punct de vedere sociologic!

Comportamentul prosocial se referă la a-i ajuta pe ceilalți prin: dedicarea timpului și a efortului, ajutor financiar, voluntariat, ajutor în cazuri de urgență sau chiar dacă nu e vorba de o situație urgentă, cooperare mai degrabă decât competiție etc. În plus, un tip de comportament prosocial este altruismul, atunci când ajutăm pe cineva fără să urmărim un beneficiu personal din asta. 

Comportamentul prosocial are în vedere tipuri de activități, pe când altruismul presupune o motivație de a-i ajuta pe ceilalți fară urmărirea vreunui beneficiu personal. Spre exemplu, ne referim la altruism atunci când facem o donație anonimă unei alte persoane, grup sau instituție. În acest caz, faptul că am donat reprezintă un comportament prosocial, iar motivația este altruistă. Dar dat fiind faptul că acțiunea nostră presupune anonimat, de pe urma căreia nu urmărim niciun beneficiu de imagine sau de oricare altă natură, actul nostru filantropic este altruist.

Comportamentul prosocial este ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in