Sistemul economic și sistemul geopolitic

Sistemul economic și sistemul geopolitic este eBook-ul nostru cate va ajuta să înțelegi mai bine capitolele discutate în special în clasa a 11-a, dar și a 12-a la orele de Geografie.

Primul capitol, ansambluri economice și geopolitice actuale, prezintă modul de grupare al statelor și care este geopolitica acestora. De asemenea, tot aici vom face o grupare a statelor în funcție de următoarele criterii: gradul de coeziune, arii culturale, asociere militară, criterii statistice, nivelul de dezvoltare.

Rolul unor state în sistemul mondial actual este pagina unde vei afla caracteristicile principalelor puteri economice și militare.

Organizarea spațiului mondial și raportul Nord-Sud este ”referatul” care îți va explica rolul negocierilor, al organizării teritoriului, care sunt elementele de care aceastea țin cont, care sunt diferențele dintre amenajarea și organizarea unui teritoriu. De asemenea, vei înțelege mai bine ce presupune raportul Nord - Sud, care sunt motivele pentru care Nordul este considerat dezvoltat și care este situația din prezent.

Spațiul mediteraneean la interfața Nord-Sud este și el explicat în cadrul capitolului astfel încât să poți obține cele mai bune rezultate la geografie în clasa a 11-a.

În capitolul, de la lumea unipolară la lumea multipolară, care este destinat elevilor de clasa a 11-a și nu numai. Accesând pagina vei putea înțelege ce reprezintă geopolitica și geostrategia, cum au evoluat și au influențat dezvoltarea societății. Modelele geopolitice pe care le discută referatul sunt: bipolar, tripolar, pentapolar și multipolar.

Ultima parte a eBook-ului o reprezintă viața socială și organizarea spațiului umanizat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sistemul economic și sistemul geopolitic

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.