Simulare | Bac Română 2023

Participarea la simularea examenului de Bacalaureat 2023 este o bună modalitate pentru a-ți testa cunoștințele la limba română și de a vedea care este nivelul tău de pregătire. În felul acesta, vei știi exact care sunt noțiunile pe care trebuie să le mai aprofundezi înainte de examenul de Bacalaureat.

În unele județe din țară o avut loc deja o simulare a examenului de Bacalaureat la limba română organizată de către Inspectoratul Școlar Județean, astfel că, dacă te numeri printre elevii care au susținut această testare sau dacă ești curios să vezi care au fost subiectele și cum se puteau rezolva, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un model de răspuns.

Bineînțeles, tot aici vei găsi și subiectele de la simularea examenului de Bacalaureat la limba română organizată la nivel național.

Iată și un scurt fragment dintr-unul dintre materialele pe care le vei găsi accesând eBook-ul:

Simulare Bac - Maramureș (05.12.22)

Subiectul II (real și uman)

Comentează, în minimum 50 de cuvinte, textul „În fericire” de George Bacovia, evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Răspuns:

În versurile poeziei „În fericire”, George Bacovia exprimă nostalgia puținelor clipe de bucurie și extaz pe care eul liric le-a trăit. Devenite niște simple amintiri, aceste clipe sunt denumite „psihoze” într-o metaforă expresivă („Tăcute, duioase psihoze”). Astfel, ele par a fi fost aproape inexistente, niște simple iluzii, contrastând cu starea interioară a eului liric în prezent...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Simulare | Bac Română 2023

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.