Real

Verifică dacă ai rezolvat corect subiectele primite la simularea examenului de Bacalaureat la limba română din data de 19 martie 2018, profilul real.

Primele două subiecte au fost identice cu cele primite de elevii de la profilul uman, însă la subiectul III elevii au primit cerința de a redacta un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui roman interbelic studiat.…

...

...

Subiectul II

Comentează, în minimum 50 de cuvinte, textul „Cenușa visărilor” de Tudor Arghezi, evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Răspuns:

Poezia „Cenușa visărilor”, de Tudor Arghezi, surprinde deziluzia ce caracterizează existența umană pe măsură ce aceasta se apropie de final. Contrar vârstei tinere, al cărei specific este optimist, plin de speranță și perspective nemărginite, pe măsură ce omul înaintează în vârstă, acestea se restrâng, împuținându-se văzând cu ochii.

Astfel, metafora „cenușa visărilor noastre” reprezintă moartea aces…

...

Subiectul III

Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinți particularităţi ale unui roman interbelic studiat. În elaborarea eseului, vei avea în vedere următoarele repere:

– evidenţierea a două trăsături care fac posibilă încadrarea romanului ales într-un curent cultural/literar sau într-o orientare tematică;

– comentarea a două secvențe relevante pentru tema romanului ales;

– analiza a două elemente de structură, de compoziţie şi de limbaj, semnificative pentru romanul interbelic ales (de exemplu: acțiune, conflict, relaţii temporale și spațiale, incipit, final, tehnici narative, instanțele comunicării narative, perspectivă narativă, registre stilistice, limbaj etc.).

Răspuns:

Pentru o rezolvare corectă poți opta pentru opera Ion de Liviu R…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in