Simulare | Bac Istorie clasa a XI-a 2019

Acest eBook conține rezolvarea subiectelor de la simularea examenului de Bacalaureat, susținută în luna martie 2019 de elevii de clasa a XI-a, la disciplina Istorie. Structura examenului este puțin schimbată, iar aceste modificări le poți vedea la subiectul I.

(Observație: cei care susțin examenul în Iunie 2019 nu vor primi acest tip de subiecte, ci ele vor fi concepute în formatul anterior).

Primul subiect presupune alegerea răspunsului corect la 10 întrebări care se bazează pe cele două texte. Întrebările sunt similare cerințelor din anii precedenți, dar de data aceasta se va alege doar litera corespunzătoare răspunsului corect.

Printre cerințele subiectului II găsim: menţionarea formațiunii politice din text, formularea unui punct de vedere referitor la atribuțiile lui Mussolini în stat, argumentarea afirmației conform căreia regimurile politice totalitare își continuă existența în a doua jumătate a secolului al XX-lea sau prezentarea a două caracteristici ale unui regim democratic din Europa postbelică.

Subiectul III presupune elaborarea unui eseu despre Europa în secolul al XX-lea, însă ținând cont de reperele menționate în cerință.

Simulare | Bac Istorie clasa a XI-a 2019

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11.05.2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte bun!