Simulare | Bac Istorie 2019

Simularea examenului de Bacalaureat de disciplina Istorie a avut loc în data de 20 martie 2019, iar noi îți punem la dispoziție o rezolvare conform baremului emis de către Ministerul Educației și Cercetării.

Structura Subiectului I a rămas neschimbată pentru 2019 și prespupune rezolvarea a 7 cerințe pe baza a două texte. Printre cerințe regăsim menționarea liderului și a spațiului politic, prezentarea a două constiuții adoptate îîn perioada regimului politic totalitar sau menționarea unei caracteristici a democrației din Europa, în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Subiectul II prespupune răspunderea la șase cerințe. Aici trebuie să răspunzi la întrebări precum: numirea spațiului istoric din care provide Bogdan, precizarea secolului la care se referă textul, menționarea statului medieval românesc din sudul Carpaților și modalitatea întemeierii acestuia, menționarea a două informații referitoare la Dragoș sau argumentarea afirmației conform căreia instituțiile centrale au un rol important în organizarea statului medieval românesc din sudul Carpaților.

La Subiectul III al simulării examenului de Bac la Istorie este solicitată elaborarea unui eseu despre constituirea și evoluția statului modern român având în vedere o serie de itemi.

Simulare | Bac Istorie 2019

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11.05.2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte bun!