Simulare Bac Istorie 2018

Simularea examenului de Bacalaureat de disciplina istorie a avut loc în data de 21 martie 2018, iar echipa Liceunet îți pune la dispoziție o rezolvare conform baremului emis de către Ministerul Educației și Cercetării.

Subiectul I presupune rezolvarea unor cerințe pe baza a două surse din „O istorie sinceră a poporului român” de F. Constantiniu. Printre cerințe se numără numirea unui proiect politic, a unei informații referitoare la domnii Principatelor dunărene, menționarea instituțiilor din care făceau parte boierii din surse, prezentarea a două proiecte politice referitoare la statul român modern elaborate în prima jumătate a secolului al XIX-lea și menționarea unei constante în desfășurarea acțiunilor prin care a fost consolidat statul român în a doua jumătatea a secolului al XIX-lea.

Subiectul II are ca cerințe numirea principatului, precizarea secolului, menționarea puterii suzerane a principatului și o modalitate prin care aceasta intervine în politica internă a țării, menționarea a două informaţii referitoare la atribuțiile principelui în domeniul economic, formularea unui punct de vedere referitor la rolul principelui în politica externă și argumentarea unei informații din text .

La subiectul III trebuie să elaborezi un eseu despre România în secolul al XX-lea.

Citește cu încredere rezolvarea simulării examenului de Bac.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Simulare Bac Istorie 2018

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 19.03.2019
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte frumos!