„Sfinții închisorilor” și reeducarea din închisorile comuniste

Ești pasionat de istorie sau pur și simplu vrei să te pregătești pentru un test la istorie? Aici găsești explicații clare privind unele dintre temele majore ale istoriei României. Printr-un limbaj ușor de înțeles, în acest referat prezentăm procesul de reeducare prin care au trecut unii deținuți din închisorile comuniste și cum au fost percepuți apoi drept „sfinți” de o parte a societății. 

Începem prin a-ți prezenta contextul istoric în care s-au petrecut aceste evenimente. Odată cu ascensiunea la putere a comuniștilor după cel de-al doilea război mondial, aceștia au dorit eliminarea oponenților lor din viața publică. Astfel, o mare parte dintre cei care nu împărtășeau ideile specifice comunismului erau arestați și supuși unui regim sever în închisori.

Abuzurile din închisori și rezistența deținuților au dus la perceperea unor deținuți din închisorile comuniste drept „sfinți”. În acest referat, îți prezentăm cine erau acești deținuți considerați „sfinți” ai închisorilor și care erau valorile lor. De asemenea, îți prezentăm cine au fost torționarii care au aplicat măsurile de tortură și rolul Securității în tot acest proces.

Una dintre cele mai dure forme ale reeducării s-a petrecut la penitenciarul Pitești și este cunoscut sub numele de Fenomenul sau Experimentul Pitești. De asemenea, practicile reeducării au fost aplicate și la penitenciarul Aiud

Citește paginile referatului despre „sfinții” din închisorile comuniste pentru a înțelege mai bine la ce au fost supuși acești deținuți și ce a însemnat îngrozitorul proces de reeducare! Pentru a-l parcurge cu și mai multă ușurință, te sfătuim să consulți dicționarul cu termeni utili privind aceste teme.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

„Sfinții închisorilor” și reeducarea din închisorile comuniste

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.