Sesiunea specială | Bacalaureat Română 2020

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat la limba și literatura română a avut loc în data de 6 iulie 2020. Echipa Liceunet a rezolvat cerințele, astfel, dacă te numeri printre elevii care au susținut această probă sau dacă pur și simplu vrei să exersezi pentru Bacalaureat, poți consulta varianta de rezolvare pe care noi ți-o punem la dispoziție.

Subiectul I a fost construit pe baza unui fragment din textul „Jurnal 1935 – 1944” de Mihail Sebastian, iar pe baza acestuia o serie de cerințe printre care și aceea de a redacta un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă starea sufletească a oamenilor este sau nu influențată de evenimentele sociale sau istorice. 

Subiectul II a fost construit pe baza textului „Trec vremile” de Vasile Voiculescu, cerința fiind aceea de a evidența relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

În cazul subiectului III cerința a fost aceea de a redacta un eseu de 400 de cuvinte, în care să prezinți particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Ioan Slavici sau lui G. Călinescu, în cazul profilului real, sau de a prezenta particularitățile unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui Ioan Slavici sau lui G. Călinescu, în cazul profilului uman.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sesiunea specială | Bacalaureat Română 2020

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 30.09.2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a