Sesiunea specială | Bacalaureat Istorie 2019

Citind acest eBook vei găsi răspunsurile conform baremului pentru Sesiunea specială a Bacalaureatului la Istorie, organizată în Mai 2019.

Subiectul I presupune citirea a două texte și răspunsul la un număr de șapte cerințe printre care enumerăm: numirea unui conducător politic, precizarea unei informații referitoare la despăgubirile de război, litera corespunzătoare sursei care susţine că măsurile economice vizau și agricultura, relaţie cauză-efect stabilită între două informaţii selectate din sursa B, prezentarea altor două acțiuni din politica internă a statului român desfășurate în perioada totalitarismului, în afara celor la care se referă sursele A și B sau menționarea unei caracteristici a democrației din România, în secolul al XX-lea.

Subiectul II presupune răspunsul la șase cerințe pe baza unui text. Vei găsi răspunsul la: numirea unei lupte precizate în text, precizarea secolului, menționarea domnitorului României și scopul preluării titlului de Alteță Regală de către acesta, menționarea a două informaţii referitoare la Convenția de la București sau argumentarea afirmaţiei conform căreia statul român modern a fost consolidat în perioada anterioară evenimentelor descrise în sursa dată.

Subiectul III solicită elaborarea unui eseu despre acțiunile militare și diplomatice desfășurate de români în Evul Mediu şi la începuturile modernității.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sesiunea specială | Bacalaureat Istorie 2019

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11.05.2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte bun!