Sesiunea iulie | Bacalaureat Română 2019

Dacă te numeri printre elevii care au susținut examenul de Bacalaureat la limba română în data de 1 iulie 2019, poți acces acest eBook pentru a vedea varianta de rezolvare pe care o propun profesorii Liceunet.

Cerințele primelor două subiecte au fost formulate identic pentru profilul real, cât și pentru cel uman, singura diferențiere făcându-se la subiectul al III-lea.

Așadar, la primul subiect elevii au primit un fragment din textul „Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu, iar pe baza acestuia șase cerințe printre care și aceea de a scrie un text un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-se atât la informațiile din text, cât și la experiența personală sau culturală.

La subiectul al II-lea cerința a fost aceea de a evidenția perspectiva narativă pe baza fragmentului din textul „Venea o moară pe Siret” de Mihail Sadoveanu.

La subiectul al III-lea, elevii de la profilul real au primit au primit redactarea unui eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui George Bacovia sau Lucian Blaga, iar cei de la profilul uman scrierea unui eseu referitor la o poezie scrisă de Tudor Arghezi sau Ion Barbu. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sesiunea iulie | Bacalaureat Română 2019

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.