Sesiunea iulie (rezervă) Bacalaureat Română 2019

Pentru proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat la limba română, din data de 1 iulie 2019, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au elaborat și un subiect de rezervă, pentru elevii care, din motive întemeiate, nu au reușit să ajungă la timp în sălile de examen.

Iată la ce întrebări au avut de răspuns elevii:

Subiectul I - un fragment din textul „Memorii” de Mircea Eliade, iar pe baza acestuia șase cerințe, printre care și aceea de a scrie un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă amintirile influenţează sau nu cunoaşterea de sine, raportându-te atât la informaţiile din textul extras din volumul Memorii de Mircea Eliade, cât şi la experienţa personală sau culturală.

Subiectul II - un fragment din textul „Domnișoara Nastasia” de G. M. Zamfirescu și explicarea rolului notațiilor pe care le face autorul.

Subiectul III - elevii de la profilul real au avut de scris un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinţi particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu, iar cei de la uman au avut de scris despre un text poetic aparținând lui Nichita Stănescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sesiunea iulie (rezervă) Bacalaureat Română 2019

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.