Sesiunea august | Bacalaureat Română 2021

Verifică dacă ai rezolvat corect subiectele din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului la limba română, din data de 16 august 2021. Profesorii Liceunet au redactat câte o variantă de răspuns pentru fiecare cerință, astfel că poți afla dacă răspunsurile date de tine au fost cele corecte.

Primul subiect a fost elaborat pornind de la un fragment din textul „E. Lovinescu evocat de... în volumul Amintiri și evocări despre E. Lovinescu”, scris de Cella Serghei, iar pe baza acestuia au fost formulate mai multe cerințe, printre care și aceea de a scrie un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă diferențele de opinie împiedică sau nu recunoașterea meritelor celuilalt.

Subiectul al doilea a fost compus dintr-un fragment din textul „Take, Ianke și Cadîr” de Victor Ion Popa, iar cerința a fost aceea de a prezenta, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului în fragmentul dat.

La subiectul al III-lea cerința a fost aceea de a scrie un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să se prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat aparținând lui Ion Creangă sau lui Camil Petrescu, pentru elevii de la profilul real. Elevii de la profilul uman au primit cerința de a redacta un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să se prezinte relația dintre două personaje dintr-un text narativ studiat, aparținând lui Ion Creangă sau lui Camil Petrescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sesiunea august | Bacalaureat Română 2021

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.