Sesiunea iunie (rezervă) | Bacalaureat română 2018

În cadrul sesiunii Bacalaureatului la limba și literatura română din data de 25 iunie 2018 a existat și o variantă de rezervă destinată elevilor de la profilul real. Profesorii cu care colaborează echipa Liceunet au rezolvat cele trei subiecte și îți pun la dispoziție o variantă de răspuns. 

La primul subiect elevii au primit un fragment din textul „Timpul ce ni s-a dat. Memorii 1944-1947” de Annie Bentoiu. Pe lângă cele cinci întrebări pe baza textului, la punctul B candidații au primit cerința de a scrie un text de minimum 150 de cuvinte în care care să argumenteze dacă examenele sunt importante sau nu, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Timpul ce ni s-a dat de Annie Bentoiu, cât și la experiența personală sau culturală.

La subiectul II elevii au primit textul „Inscripție pe o ușe” de Tudor Arghezi, iar cerința a fost aceea de a evidenția, în minimum 50 de cuvinte, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

La subiectul III candidaților li s-a cerut să scrie un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un basm cult studiat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sesiunea iunie (rezervă) | Bacalaureat română 2018

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.