Real

Citește această pagină pentru a vedea cum ar fi trebuit rezolvate subiectele primite de către elevii de la profilul real la sesiunea din data de 25 iunie 2018 a examenului de Bacalaureat la limba română. 

La primul subiect elevii au primit un fragment din textul „Note de călătorie” de Anton Holban, iar pe baza acestui text au avut de rezolvat cinci cerințe (punctul A), dar și de redactat un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze dacă oamenii pot aprecia sau nu farmecul locului în care trăiesc, raportându-se atât la informațiile din textul primit, cât și la experiența personală sau culturală.

La subiectul al doilea elevii au primit un fragment din textul „Ultima oră” de Mihail Sebastian, iar pornind de la acest text, au avut de prezentat, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului. 

La subiectul al III-lea cerința primită a fost aceea de a redacta un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unui text poetic studiat, parținând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in