Semne de punctuație și de ortografie

Semnele de punctuație reprezintă simboluri grafice care au rolul de a marca întreruperea vorbirii, pauzele, intonația, etc. Semnele de punctuație sunt: punctul, semnul întrebării, semnul exclamării, virgula, punctul și virgula, două puncte, punctele de suspensie, semnele citării sau ghilimelele, linia de dialog și linia de pauză, parantezele, cratima, și bara (linia oblică).

Semnele de ortografie sunt semne auxiliare folosite pentru a scrie corect în limba română. În această categorie intră: cratima, punctul, apostroful, linia de pauză, bara (linia oblică).

În ebook-ul pe care ți-l punem la dispoziție, profesorii Liceunet au explicat care este rolul semnelor de punctuație sau de ortografie și care sunt situațiile în care acestea se folosesc, oferindu-ți chiar și exemple. Așadar, dacă, spre exemplu, vrei să afli care sunt situațiile în care se folosește virgula, nu trebuie decât să accesezi capitolul destinat acestui semn și să citești explicațiile și exemple de acolo.

Acest material iți va fi de mare ajutor atât pentru a învăța cum să organizezi corect textele pe care le scrii în propoziții și fraze, cât și pentru a rezolva fără greșeală anumite cerințe de la examen.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Semne de punctuație și de ortografie

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.