Lock

Cititorul din peșteră de Rui Zink

Lock

Cititorul din peșteră este un roman de mici dimensiuni scris de autorul de origine portugheză Rui Zink și publicat pentru întâia oară în anul 2006, cu ocazia Zilei Mondiale a Lecturii. 

Opera este structurată în trei capitole, „Călătoria”, „Insula” și „Întoarcerea”, și spune povestea unui adolescent care pornește într-o aventură, în căutarea lui Anibalector, o ființă mitică pasionată de cărți, pe care marinarii de pe vasul pe care băiatul se afla doreau să îl captureze. Întâmplarea face că băiatul ajunge în peștera animalului fabulos unde descoperă o mulțime de cărți și realizează că toate poveștile pe care le spuneau marinarii despre acesta erau adevărate.

Accesează rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet și află întreaga poveste a lui Anibalector și a tânărului care devine pasionat de cărți și descoperă universul lecturii. Tot aici vei găsi și ideile principale ale microromanului. 

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei putea citi accesând acest eBook:

Când Anibalector află de la musafirul său că „acum aproape nimeni nu mai citește”, acesta este vădit surprins și curios să afle cu ce anume fusese înlocuit timpul dedicat odinioară lecturii. Astfel, creatura află despre televizor, unde se difuzează campionate ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cititorul din peșteră de Rui Zink

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.