Lock

Roșu și negru

Lock

„Roșu și negru” este titlul unui roman psihologic, al cărui autor este Stendhal (pseudonimul lui Henri-Marie Beyle), un scriitor francez cunoscut pentru talentul său în analiza personajelor, dar și pentru stilul intenționat lipsit de sensibilitate. Operele sale se caracterizează printr-un realism subiectiv, acesta reprezentând unul din procedeele literare principale regăsite în scrierile autorului.

Romanul este structurat în două volume și a fost publicat pentru prima dată în anul 1830. Evenimentele narate au loc în perioada 1826-1831, autorul spunând povestea lui Julien Sorel, un tânăr care provine dintr-un mediu social modest și care face tot ce îi stă în putință pentru a-și depăși condiția socială. Opera este considerată un bildungsroman, autorul urmărind evoluția și procesul de formare a personajului principal.

Romanul explorează teme precum lupta de clasă, ipocrizia socială și relațiile interumane în societatea franceză a vremii. Este adesea considerat un roman emblematic al literaturii franceze și o operă semnificativă pentru realism.

Pentru a-ți reaminti cele mai importante detalii legate de romanul „Roșu și negru” de Stendhal, dar și pentru a observa evoluția lui Julien Sorel, poți accesa eBook-ul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Roșu și negru

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.