Romanitatea românilor în viziunea istoricilor

eBook-ul Romanitatea românilor în viziunea istoricilor reprezintă un material cu ajutorul căruia te poți pregăti mai bine pentru ora de istorie și care îți va răspunde la multe dintre întrebările referitoare la această tematică.

Noțiunile introductive, sinteza, dar și eseul care respectă baremul examenului de Bacalaureat sau referatele care prezintă pe larg această temă constituie paginile acestui eBook și îți vor fi de folos pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele legate de Romanitatea românilor în viziunea istoricilor.

Mai jos puteți consulta un snippet (fragment) al lecției „Romanitatea românilor în viziunea istoricilor”:

„Tema romanității românilor a fost abordată de-a lungul timpului de diferiți istorici, geografi și oameni de cultură cu scopul fie de a infirma, fie de a afirma caracterul latin al poporului și a limbii române.

Începând cu secolele al VII-lea-al VIII-lea apar primele informații ce vizează românii. Aceștia sunt numiți „valahi”, „vlahi”, „volohi”, „blachi” și „valachus”. Constantin al VII-lea Porfirogenetul, împărat bizantin, îi numește pentru prima dată pe români „romani”, afirmând implicit descendența latină a poporului nostru. 

Cronicile lui Anonymus și Simon de Keza vorbesc de asemenea despre existența unei populații românești pe teritoriul Transilvaniei la venirea ungurilor.

Începând cu secolele al XIV-lea-al XV-lea, preocuparea occidentalilor față de români și originea lor devine din ce în ce mai evidentă, motivele fiind de ordin cultural și politic”.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Romanitatea românilor în viziunea istoricilor

[6]
Review-urile utilizatorilor
 • 26.08.2019
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Da materialele voastre sunt foarte bune și folositoare mulțumesc mult
 • 08.10.2020
  Sunteţi un real sprijin pentru elevi (şi pentru părinţi). Mulţumesc!
  Ne bucurăm foarte mult să auzim că materialele noastre sunt de folos și facilitează procesul de învățare, mai ales în această perioadă dificilă. Vă stăm în continuare la dispoziție! :)
  Scris de: Editorii Liceunet.ro
 • 02.02.2018
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun
 • 25.10.2016
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  A fost de un real folos! Foarte bine structurat!