Bac

Citește acest eseu despre ”România postbelică”, însușește-ți noțiuni precum ”comunism”, ”Războiul Rece” și vei fi pregătit pentru examenul de Bacalaureat.

Aici vei găsi răspunsulul la cerința elaborării unui eseu, în aproximativ două pagini, un eseu despre România postbelică, având în vedere:

  • precizarea unei cauze a instaurării regimului comunist în România;
  • menționarea a două etape ale regimului comunist în România și a câte unui fapt istoric desfășurat în fiecare din cele două etape;
  • prezentarea unui fapt istoric desfășurat de România, în relațiile internaționale, în cadrul „Războiului rece”;
  • formularea unui punct de vedere referitor la situația României în timpul regimului comunist și susținerea acestuia printr-un argument istoric.

Eseu despre România postbelică

Destinul României postbelice este marcat de activitatea Partidului Comunist Român. Acesta a luat naștere în 1921, a fost scos în afara legii în 1924, activând în ilegalitate până în 1944, când are loc înlăturarea guvernului Antonescu, context în care Lucrețiu Pătrășcanu va face parte din primul guvern Constantin Sănătescu. Astfel, comuniștii vor acționa în sensul preluării puterii politice încă din toamna anului 1944, bucurându-se de prezența Armatei Roșii pe teritoriul României, fiind în același timp beneficiarii acordurilor secrete dintre marile puteri, care lăsau țara noastră în sfera de influență sovietică. Prin acordul procentajelor din octombrie 1944, Churchill admite o influență sovietica de 90% în România, preferând astfel sacrificarea României pentru a salva Grecia din ghearele staliniste.

De altfel, prezența armat...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in