Lock

România între Orient și Occident

Lock

Vrei să redactezi un eseu la istorie despre România între Orient și Occident? Citește acest eBook și află informații de bază despre relațiile românilor cu Orientul și Occidentul.

Legăturile României cu Occidentul și Orientul pot fi analizate din mai multe perspective, ținând cont de factori geografici, istorici, politici, sociali, culturali sau religioși. România, din punctul de vedere al poziției sale geografice, este așezată strategic între cele două: Orientul la est și Occidentul la vest, oscilând adesea între cei doi poli de influență. Din orice perspectivă am aborda situația, România a fost și este plasată între culturi și civilizații diferite, ceea ce a generat de-a lungul timpului numeroase provocări în viața social-politică și culturală românească. 

În paginile referatului poți citi un scurt parcurs în istoria românească în secolele al XIX-lea și al XX-lea. De aici putem observa faptul că, în funcție de contextul istoric, societatea românească a suferit influențe atât orientale, cât și occidentale. Putem afirma faptul că secolul al XIX-lea reprezintă perioada modernizării României, cunoscând o perioadă de vârf între anii 1830-1860. Secolul al XX-lea aduce o nouă perspectivă istorică prin influența exercitată de marile puteri europene. 

O perioadă distinctă în evoluția românească o ocupă perioada comunistă, când România s-a aflat sub influența Moscovei. În perioada postdecembristă vorbim de revenirea la valorile democratice și de fenomenul integrării europene.

Accesează referatul și fii mai bine pregătit la istorie!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

România între Orient și Occident

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.