Text argumentativ

Cerința B a subiectului I al examenului de Bacalaureat la Limba Română presupune realizarea unui text argumentativ, pornind de la o idee sau un fragment primit. Mai exact, ți se cere să argumentezi, raportându-te la text, cu exemple și opinii personale, o idee sau un citat ce are la bază o anumită temă (iubirea, familia, banii etc.). Din fericire, aici găsești sute de exemple de texte argumentative pentru examenul de Bac.

Cum se face un text argumentativ?

La fel ca pentru oricare eseu, este important să te documentezi despre subiectul respectiv înainte de a scrie un text argumentativ pentru școală sau pentru Bac. De asemenea, este important să știi ce trebuie redactat în acest tip de eseu și cum anume să faci asta.

O bună metodă ar fi să te familiarizezi cu structura textului argumentativ și să știi care este ipoteza, argumentarea și încheierea, precum și ce trebuie să includă aceste secțiuni. Știind care este structura unui astfel de material, vei putea ține o ordine a ideilor tale și vei scrie un text ce are logică și este bine construit.

Ghid pentru a scrie un text argumentativ

Pentru a putea începe procesul de a scrie un text argumentativ, noi ți-am pregătit un ghid ce îți arată cum trebuie să scrii și ce trebuie să conțină eseul. Vei găsi sfaturi despre cum să îți construiești argumentele și cum să le susții mai apoi, cu ajutorul exemplelor personale pentru a obține punctaj maxim la cerința B a subiectului 1. De asemenea, ghidul nostru te va ajuta să formulezi o ipoteză plauzibilă și o încheiere bună și concisă.

Exemplu pentru Bac

Pe site-ul nostru am publicat un model de text argumentativ de unde să te poți inspira (dar găsești nenumărate exemple chiar pe această pagină). În acest exemplu pentru Bac este argumentată ideea de familie, respectând structura acestui tip de material și oferind exemple clare pentru argumentele aduse.